Wat is Cornu Copiae?

De Cornu Copiae (Latijn; cornu (hoorn) en copiae (voorraad)) heet in het Nederlands de Hoorn des overvloeds. Dit legendarische voorwerp, dat overvloed schonk, stamt uit de Griekse mythologie. Volgens de mythe is de Cornu Copiae de hoorn van de geit Amalthea (geen koe), die Zeus zoogde op Kreta. Als dank zette Zeus haar aan de hemel als een sterrenbeeld en haar hoorn schonk de houder ervan alles wat hij of zij begeerde. De Romeinen associeerden vooral hun godin Fortuna met de Hoorn des overvloeds, maar ook de godinnen van de Hoop (Spes) en de Eendracht (Concordia) werden afgebeeld met de Cornu Copiae.

Wat is mijn missie?

De hoorn des overvloed staat voor bloei, voorspoed en welvaart en dit symboliseert mijn persoonlijke missie om het potentieel van de mens en organisatie te doen groeien (met een knipoog naar mijn naam Andrea Koehoorn).

Wat is mijn achtergrond?

Na mijn master in Arbeids- & Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en een éénjarige stage bij de VDAB in Antwerpen ben ik begonnen als HR consulent bij Belgacom te Brussel/Gent met als hoofdtaak het heroriënteren, begeleiden en selecteren van werknemers tijdens een grootschalig reconversieproject. Na afloop van dit project ben ik gestart bij Alcatel Bell Space waar ik als Human Resources Manager gedurende 9 jaar het volledige personeelsbeleid beheerde. Tijdens deze periode is mijn expertise verder aangevuld met een master na master in Human Resources Management bij Vlerick Business School.

In 2008 ben ik begonnen bij Randstad alwaar de link tussen mens en organisatie in al mijn opdrachten de rode draad werd. De opdrachten gingen zowel door in de privésector als bij de overheid en omvatte thema’s als performance, competentie en talent management, leiderschapstrajecten, omgaan met veranderingen, 360° feedback, maar ook individuele coaching, outplacement en loopbaanbegeleiding. De coachingsopleiding via de Coaching Square heb ik met succes afgerond en ben tevens gevormd Master Practioner Psycho Energetica en gecertificeerd CareerCoach® en Stress en Burn-out coach.

Wil je meer weten over mijn opleidingen, certificaten en werkervaring, kijk dan op mijn LinkedIn-profiel.

Image